Algemene fysiotherapie

De fysiotherapeut is de deskundige op het gebied van bewegen. Hij behandelt patiënten die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen. Nederland kent ongeveer 20.000 fysiotherapeuten die werkzaam zijn in zelfstandige praktijken, gezondheidscentra, ziekenhuizen, revalidatiecentra, verpleeghuizen en - steeds vaker - op de bedrijfsvloer. Samen met de fysiotherapeut werkt de patiënt aan meer bewegingsvrijheid en kwaliteit van leven.

De fysiotherapeut behandelt individuele of groepen patiënten en gaat resultaatgericht aan het werk, met de bedoeling om u zo snel en zo goed mogelijk weer op de been te helpen. Bij het opstellen van een behandelplan kijkt hij samen met u naar uw wensen en lichamelijke situatie en mogelijkheden. Met zijn adviezen en oefeningen zorgt hij ervoor dat u weer beter kunt bewegen.

De laatste jaren gaat veel aandacht uit naar de preventieve gezondheidszorg. Ook daarvoor kunt u terecht bij de fysiotherapeut.
 

"Mijn heupklachten waren al geruime tijd aanwezig voordat ik contact opnam met de fysiotherapeut. Na een uitgebreid onderzoek heeft mijn fysiotherapeut mij verwezen naar mijn huisarts vanwege verdenking op arthrose. Ondertussen is arthrose bevestigd door de orthopeed en kom ik bijna in aanmerking voor een nieuwe heup. Mijn fysiotherapeut heeft mij behandeld en oefeningen gegeven, zodat ik een stuk beter functioneer met minder pijn en ik mijn operatie nog even uit kan stellen”.