Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol op het gebied van preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft.

De sportfysiotherapeut heeft te maken met klanten die niet alleen weer aan het werk willen, maar ook graag de tennisbaan op en neer willen rennen. Of met fanatieke sporters die hun sport weer op hoog niveau willen beoefenen. Ook ziet de sportfysiotherapeut in zijn praktijk ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, waarbij sport juist wordt ingezet als onderdeel van de therapie.

De meeste klachten waarmee men naar de sportfysiotherapeut gaat, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

De sportfysiotherapeut werkt vaak in een speciaal ingerichte praktijk of een sportmedische afdeling van het ziekenhuis en is steeds vaker te zien bij sportverenigingen en in dienst van sportbonden. Ook werkt hij veel en intensief samen met andere disciplines in de zorg zoals sportartsen, chirurgen en sportmasseurs. Maar ook met verantwoordelijken voor het arbobeleid bij bedrijven.
 

"Schaatsen  is mijn passie. Na mijn knieoperatie heeft het revalideren veel tijd, pijn en energie gekost. Gelukkig werd ik gedurende dat proces uitstekend begeleid. Mijn sportfysiotherapeute deed trouw alle oefeningen voor én mee en heeft een trainingsschema voor me opgesteld. Inmiddels schaats ik weer op mijn oude niveau!”